Nieuws

“Zitten jullie híer? Daar ziet niemand jullie toch?!”

Ons laatste bericht was rond kerst, net nadat onze webshop én winkel was geopend. Er volgden geweldig overweldigende maanden met ontelbare indrukken en spannende ontwikkelingen. Jet & Nel voelen zich als een vis in het water op onze werkplek. Jullie klandizie en reacties op onze winkel - in de basement van Osteria Vicini - waarderen we zeer. “Zitten jullie híer?” Ja, en we genieten enorm van de mensen die ons wel zien zitten, voet over de drempel zetten en zich verwonderen over ons mooie aanbod. We doen sowieso graag een dansje, en nu ook regelmatig van blijdschap.

Onze aantrekkingskracht
Wij - Jet & Nel - zijn best leuk, maar we weten dat het aanbod onze aantrekkingskracht is. Ortigia gaat hard, maar dat zorgt er dan ook voor dat je héérlijk ruikt, en daarom hebben we het assortiment uitgebreid met drie geuren. De vesten van Made to Order vallen in de smaak, en als je kleur er niet bij zit, laten we ‘m gewoon maken. De tassen van vanmy zijn populair maar omdat handgemaakt een prijskaartje heeft, helaas niet voor elke portemonnaie geschikt. Maar daar hebben we iets op verzonnen.

Antonio wil dat jij hem draagt, knuffelt, en doorgeeft
Afgelopen week hadden we een primeur! Als eerste shop in Nederland verkopen wij de collectie van Antonio. Antonio is een nieuw lifestyle merk met Rotterdamse roots voor kids met een missie. Jongetjes en knullen, meisjes en meiden die van leuke dingen houden. Om te doen, om naar te kijken en om te dragen. Die van gezelligheid zijn en van lekker eten. Daar kunnen we ons wel in vinden. Deze eigenwijze shirts en sweaters zijn duurzaam, kwalitatief, origineel en kunnen jaren mee. Dat beloven we.

Interessante Garage Sale, derde keer 2nd time around
Op zondag 29 mei a.s. is de basement van Vicini ‘the place to be’. Naar idee van Jet & Nel wordt daar voor de derde keer de Garage Sale georganiseerd. Stijlvolle deelnemers brengen voor een dag een gevarieerd aanbod van 2nd hand kwaliteit voor groot en klein in uiteenlopende stijlen samen. Shoppen was nog niet zo gezellig, makkelijk en vooral voordelig. Een extra reden om eens langs te komen. Maar onze deur staat 5 dagen per week open. Stap gewoon binnen bij ons in Vicini of online, kijk lekker rond en doe het dan nog ’s. 

Kerstborrel met het Siciliaanse Ortigia in the spotlight

Wat is er veel leuks in december. Lastig kiezen, maar op de 17e maken we je het makkelijk. Jet & Nel proudly present Ortigia. Hun agent je mee naar Sicilië via de 13 geweldige, soms unisex parfums die zij maken. De reviews zijn fantastisch, we zijn er dan ook trots op dit merk in Rotterdam te vertegenwoordigen. Ga je mee op ontdekkingsreis? Met in de hand een glas Siciliaanse wijn en bij de kassa korting op de mooiste producten in de shop, zoals op de tassen van vanmy. Leuk toch?

datum:  17 december 2015
tijd:         19 - 21 uur
locatie: Jet & Nel, shop in de basement van Osteria Vicini

Eigenzinnig en van imperfecte eenvoud 

Toen ze de productie voor een modeshow deed, zette duizendpoot Rian van Eyken snel drie tassen in elkaar. Van tapijt. Dat bleek een instant hit, alle tassen verkocht ze onmiddellijk. Rian maakte er meer en als iemand vroeg van welk merk, luidde het antwoord ‘van mij’. Een naam was geboren. En de collectie volgde.

Vanmy maakt leren tassen die zich niet in een hokje laten stoppen. De exclusieve ontwerpen worden met de hand gemaakt van oud, nieuw, gerecycled en afgeschreven leer. Rian werkt en ontwerpt vanuit haar gevoel. Iedere tas van vanmy is op natuurlijke, organische wijze ontstaan uit materialen die voorhanden waren. Het resultaat is een unisex tassenlijn met een levendig handschrift. Bovendien ook nog duurzaam want ieder lapje leer wordt gebruikt. 

Iedere tas vanmy is uniek, daarom zijn alle tassen genummerd. Rian gebruikt niet of nauwelijks hetzelfde leer voor een model. Een gat of plekje wordt juist benadrukt, wat de tassen heel eigen maakt. De stijl van de hengsels is afgekeken van tuigwerk. De sluitingen zijn riempjes of bandjes met gespen of drukkers, wat een speels effect heeft. De draagriemen zijn afneembaar en vervangbaar door andere riemen uit haar collectie. 

Jet & Nel is blij met vanmy en trots dat Rian haar studio heeft in de shop. Kom dus langs en zie niet alleen precies hoe maar ook wat vanmy maakt. En ontmoet Rian. Zij ziet, zij ziet wat jij niet ziet. Let maar op.

Naar de collectie.