Eigenzinnig en van imperfecte eenvoud 

Eigenzinnig en van imperfecte eenvoud 

Toen ze de productie voor een modeshow deed, zette duizendpoot Rian van Eyken snel drie tassen in elkaar. Van tapijt. Dat bleek een instant hit, alle tassen verkocht ze onmiddellijk. Rian maakte er meer en als iemand vroeg van welk merk, luidde het antwoord ‘van mij’. Een naam was geboren. En de collectie volgde.

Vanmy maakt leren tassen die zich niet in een hokje laten stoppen. De exclusieve ontwerpen worden met de hand gemaakt van oud, nieuw, gerecycled en afgeschreven leer. Rian werkt en ontwerpt vanuit haar gevoel. Iedere tas van vanmy is op natuurlijke, organische wijze ontstaan uit materialen die voorhanden waren. Het resultaat is een unisex tassenlijn met een levendig handschrift. Bovendien ook nog duurzaam want ieder lapje leer wordt gebruikt. 

Iedere tas vanmy is uniek, daarom zijn alle tassen genummerd. Rian gebruikt niet of nauwelijks hetzelfde leer voor een model. Een gat of plekje wordt juist benadrukt, wat de tassen heel eigen maakt. De stijl van de hengsels is afgekeken van tuigwerk. De sluitingen zijn riempjes of bandjes met gespen of drukkers, wat een speels effect heeft. De draagriemen zijn afneembaar en vervangbaar door andere riemen uit haar collectie. 

Jet & Nel is blij met vanmy en trots dat Rian haar studio heeft in de shop. Kom dus langs en zie niet alleen precies hoe maar ook wat vanmy maakt. En ontmoet Rian. Zij ziet, zij ziet wat jij niet ziet. Let maar op.

Naar de collectie.